Vogelkooitjes - Brocante handel

Voor zowel versiering als een stijlvol onderkomen voor uw vogels kunt u op deze pagina aanbieders vinden voor brocante vogelkooien. Gemakkelijk en gratis in contact komen doet u in een paar clicks door aan te melden op deze pagina.


Brocante vogelkooi of antieke vogelkooi?

Al vele eeuwen lang houden mensen vogels in kooien. Het houden van exotische vogels was bijvoorbeeld in de Gouden 17e Eeuw een hobby die in aanzien stond bij de rijke patriciėrs en de Hollandse adel. Natuurlijk had dit ook zijn weerslag op de vogelkooien die vaak als echte pronkstukken werden gezien. Ook in de 18e en 19e Eeuw werd veel aandacht besteed aan fraaie bewerkte vogelkooien en op zich werd die lijn tot aan het midden van de 20e Eeuw doorgetrokken waarna de massa geproduceerde vogelkooien hun weg vonden naar een groot publiek. Zoekt u nog een echte antieke vogelkooi, dan zijn deze wel te vinden, maar de prijzen kunnen al snel erg oplopen. Als liefhebber van brocante spullen is een meer recente vogelkooi natuurlijk aantrekkelijker, niet alleen wat prijs betreft, maar ook vanwege die specifieke brocante stijl.


Brocante vogelkooitjes in vele stijlen en materialen

Nog elke keer kun je je verbazen over de grote variėteit waarin brocante vogelkooien worden aangeboden. Denk je bij een vogelkooi aan een rechthoekig betralied metalen huisje dan kom je in deze brocante wereld bedrogen uit. Werkelijk elke vorm en materiaal kom je tegen, ronde vogelkooien van gevlochten ijzerwerk, houten vogelkooitjes in alle mogelijke kleuren, echt alles is mogelijk.


Vogelkooi als decoratie of als….. vogelkooi

Tja, een vogelkooi is natuurlijk bestemd om er een of meerdere vogels in te houden. Onder de brocante liefhebbers is dat natuurlijk niet altijd nodig. De typisch brocante uitstraling is waar het om gaat en je ziet tegenwoordig vaak fraaie brocante vogelkooitjes terug in interieurs waarbij het doel zuiver decoratief is. Daar is niets mis mee natuurlijk, maar als u er toch een vogeltje in wilt houden, ga uw gang, mits u het beestje goed verzorgd natuurlijk, maar dat spreekt voor zich.