Lampen en kandelaars - Brocante handel

Verlichting in alle vormen vindt u in deze rubriek terug. Klassieke kandelaren en lampen naar uw behoefte kunt u hier bewonderen en bemachtigen door aan te melden om in contact komen met aanbieders.


Brocante woonaccessoires: lampen en kandelaars

Op deze website vindt u het actuele aanbod in brocante woonaccessoires waarbij natuurlijk het aanbod in lampen en kandelaars niet mag ontbreken. Als sfeer scheppende woonaccessoires zetten ze vaak letterlijk de toon in een interieur. Die sfeer stralen brocante lampen en kandelaars ook uit wanneer ze niet branden. De prijzen van de oude lampen en kandelaars variëren met de uitvoering en de kwaliteit. Het aanbod is dan ook divers, van brocante kroonluchters tot hanglampen en vloerlampen en datzelfde geldt voor de brocante kandelaars.


Brocante hanglampen en vloerlampen

Staande schemerlampen, hanglampen van notenhout of eikenhout, oude kroonluchters, het aanbod in brocante en antieke lampen is enorm. Het mooie van een brocante voetlamp is dat deze in welhaast elk interieur een plaatsje vindt. Oude hanglampen vallen door hun centrale positie vaak meer op waardoor ze vaak het best tot hun recht komen in een klassiek, koloniaal of landelijk interieur.


Brocante kandelaars

Al jaren is er een levendige handel in brocante kandelaars. Het aanbod is zeer divers, zo worden kandelaars aangeboden met een stevige houten lampenvoet, maar ook kandelaars in zilver, koper en gietijzer zijn volop in zwang. Bijzonder zijn de kroonluchter kandelaars die een meer antieke sfeer oproepen. Ook de brocante wandkandelaar is in opmars, deze zijn ook weer in diverse materialen leverbaar. Wilt u een echte oude brocante kandelaar kopen let er dan wel op dat het niet gaat om nieuw-gemaakte “oude” kandelaren.