Kisten en kistjes - Brocante handel

Kisten in alle formaten om in op te bergen of tentoon te stellen kunt u op deze pagina vinden. Wij hebben voor u een overzicht aan advertenties voor zowel kopers als verkopers van brocante kisten.


Brocante en antieke kisten

Bij het woord brocante schieten er van allerlei voorwerpen in je gedachten maar geheid dat er ook een brocante kist de revue passeert. Een brocante kist mag eigenlijk in geen enkele woning met een landelijk interieur ontbreken. Bovendien passen brocante kisten en kistjes prima in welhaast elk interieur. De variëteit in het aanbod is groot, van brocante dekenkisten tot “schatkisten”, Chinese kisten, fruitkisten, veilingkisten en ga zo maar door. Ook hier geldt weer dat de overgang van een brocante kist naar een antieke kist niet altijd eenduidig te maken is. Natuurlijk, als we het hebben over echte antieke kisten dan is dat onderscheid duidelijk, ook in prijs. Die vindt u hier ook niet, maar vele brocante kisten zijn vaak ouder dan de verkoper denkt en dan kunnen we al spreken over echt antiek. Dat is ook een punt wat opvalt, vele oude kisten zijn een lang leven beschoren. Ze zijn stevig vervaardigd en zien niet zo af in het gebruik. Het aanbod is dan ook divers en ruim, doe er uw voordeel mee!


Brocante fruitkisten en veilingkisten

Onder de brocante kisten wordt een bijzondere plek ingenomen door de oude fruitkisten en veilingkisten. De prijzen van deze kisten zijn vaak laag maar in een interieur scheppen ze wel direct een gezellige landelijke sfeer. Vaak worden ze als decoratie gebruikt maar natuurlijk kunnen ze ook een praktisch doel dienen, ze zijn robuust en duurzaam. Een belangrijk punt van aandacht is de vraag of de aangeboden fruitkisten en veilingkisten echt oud en gebruikt zijn of nieuw nagemaakt. De meeste aanbieders zijn hier duidelijk in en er is markt voor beide kisten, maar natuurlijk, als echte brocanteliefhebber gaat je voorkeur uit naar echte authentieke kisten.


Brocante dekenkisten, de klassieker onder de kisten

Wie kent hem niet, de brocante dekenkist, robuust, origineel en nog eens reuzehandig ook. Al jaren is er een levendige handel in brocante en antieke dekenkisten in allerlei houtsoorten en uitvoeringen. Ook hier geldt dat de exacte ouderdom vaak niet goed te beoordelen is. Dekenkisten gaan lang mee, ze zijn sterk en worden niet intensief gebruikt. Oude dekenkisten worden vaak van generatie op generatie overgedragen, vaak gewoon vanuit praktisch oogpunt omdat je die dekens en lakens toch ergens kwijt moet.


Oude legerkisten, robuust en stoer

Ook oude legerkisten zijn al jaren populair als decoratie of als stoere opbergkist in een jongenskamer. De oorsprong van deze legerkisten is soms duidelijk, soms niet. Je vindt ze met of zonder opdrukken. De kleuren zijn natuurlijk militair: groen, grijs of zachtgeel, maar je vindt ook geverfde legerkisten. Voor elk wat wils dus, ook voor de verzamelaar van oude militaire objecten.