Religieus en devotionalia - Brocante handel

Authentieke religieuze objecten en devotionalia brocante kunt u in deze rubriek terugvinden. Heiligenbeelden zijn naast mooie objecten ook veelgezocht voor hun bijwerkingen.


Devotionalia kopen

Devotionalia is een verzamelnaam voor allerlei voorwerpen die in de Rooms Katholieke kerk worden gebruikt. Het kan gaan om heiligenbeelden, maar ook voorwerpen als wijwaterbakjes, kerststallen en rozenkransen. Het is dus een ruim begrip. Op deze pagina kunt u items vinden vanuit diverse perioden. Meestal gaat het om devotionalia vanuit een brocante invalshoek, vaak uit de rijke Roomse jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, maar ook recenter materiaal vindt u hier terug.


Brocante Mariabeeld

Van alle brocante heiligenbeelden blijft het Mariabeeld de absolute nummer 1. De Mariadevotie is en blijft een belangrijke factor binnen de Katholieke kerk en dat resulteert in een grote verscheidenheid aan brocante Mariabeelden. De beelden zijn vaak gemaakt van hout, brons of porselein.


Brocante heiligenbeelden

Diverse religieuze beelden vinden hun weg naar een specifieke groep die op zoek is naar devotionalia. Het Heilig Hart beeld en het hierboven aangehaalde Mariabeeld zijn daarin de meest aansprekende beelden, maar het aanbod is veel ruimer, Jezus beelden, St. Antonius, St. Bernadette, Jozef-beelden, ze worden veelvuldig en actief gezocht.