Bestek, keuken- en kookgerei - Brocante handel

Bent u op zoek naar authentiek bestek of kookgerei? Voor het klassieke of landelijk accent in uw keuken kunt u in deze rubriek zoeken. Zo brengen wij u snel en kosteloos in contact met kopers en verkopers van keukengerelateerde brocante.


Brocante keukenspullen

Op deze pagina vindt u altijd een actueel overzicht van brocante keukenspullen waaronder bestek, kookgerei en diverse leuke spulletjes die u in de keuken van vroeger tegenkwam. De term brocante is natuurlijk wat breed bepaald. Een oude koffiemolen uit 1880 is volgens de heersende definitie echt antiek maar je kunt deze ook tegenkomen in een brocantewinkel. Dat geldt ook online en ook op deze website, u kunt hier zowel brocante keukenspullen tegenkomen uit uw eigen jeugd als keuken- en kookgerei wat al bijna of helemaal antiek te noemen is.


Van brocante keukenrek tot broodtrommel

Ook het thema van deze pagina, brocante keukenspullen, bestek en kookgerei, is nogal breed opgezet. U kunt hier dan ook van alles tegenkomen wat thuishoorde in de keuken van vroeger. De ene keer vindt u er een aanbod in brocante keukenrekken, de andere keer worden oude messen en bestekitems aangeboden. Ook spullen die een verband houden met de keuken zoals brocante broodtrommels vindt u hier soms terug. Het aanbod varieert sterk en het verschilt ook van dag tot dag. Regelmatig eens terugkomen op deze pagina is dan ook een goed idee.


Oude koffiemolen, koffiepot en theepot

De laatste paar honderd jaar is er in de keuken altijd een speciale plek gemaakt voor koffie en thee. Vroeger was een koffiemolen het pronkstuk van de keuken en de koffiepot en theepot was het eerste wat op tafel kwam bij bezoek. Vandaag de dag is er een grote vraag naar mooie oude koffiemolens en oude theepotten en koffiepotten. Misschien vindt u hier wel precies de oude koffiemolen of theepot die u al lang zocht.