Bouwmaterialen, gereedschap en luiken - Brocante handel

Voor authentieke bouwmaterialen, ouderwetse luiken en gereedschap ter gebruik of decoratie kunt u hier diverse aanbieders vinden. Via onze online marktplaats kunt u zelf ook gemakkelijk uw waren aanbieden door een account aan te maken.


Brocante oude bouwmaterialen

Vandaag de dag is er een levendige handel in oude bouwmaterialen, soms brocante, soms echt antiek. Soms gaat het om specifieke items als brocante luiken of een bepaald type oude tegels, maar vaak zijn verzamelaars op zoek naar een breed assortiment van oude bouwmaterialen. Hier vindt u een telkens nieuw aanbod van brocante bouwmaterialen en gereedschappen. Let op, want vaak wordt maar slechts 1 of enkele specifieke items aangeboden, brocante is immers geen massahandel. U moet er vaak snel bij zijn, de aanbiedingen zijn dan ook vaak erg interessant geprijsd.


Brocante deuren en tegels

Een bijzondere plek wordt ingenomen door de brocante deuren en tegels. De vraag naar deze oude bouwmaterialen is groot. De reden is duidelijk, met een speciale oude deur of een afwerking met oude tegels maakt u uw woning direct anders en authentieker.


Oud gereedschap

Oude gereedschappen zijn in trek bij mensen met een oog voor historie en techniek. Tussen de brocante gereedschappen wordt ook naarstig gezocht naar echt antiek gereedschap. Vaak worden deze gereedschappen als bijzonder item in een woonkamer of werkkamer weggezet. Daarnaast bevinden zich hier ook echte fervente verzamelaars die vaak specifiek op zoek zijn naar oud gereedschap binnen een bepaalde categorie, bijv. gericht op landbouw of bouwvak-gereedschap.


Oude luiken of Franse luiken

Wanneer je iemand zou vragen om zich een beeld van het woord brocante voor te stellen dan komen al gauw beelden van oude Franse luiken opdoemen. Dat is ook best begrijpelijk. De oude luiken die ook wel Franse luiken worden genoemd zijn echte eye-catchers bij woningen. Vaak worden de brocante luiken nu niet meer voor het raam gebruikt maar krijgen ze een aparte plaats in een woonkamer.