Glas - Brocante handel

Deze rubriek is voor het aanbod en de verkoop van oud glaswerk in alle vormen. Zoekt u naar de vale glans of de troebele glimmer van authentiek glaswerk? Dan bent u hier op het juiste adres!


Brocante glas en glaswerk

Glas en glaswerk kan bouwen op een lange historie. Al vanaf het stenen tijdperk wordt glas gebruikt. Vanaf de tijd van de Egyptenaren wordt glas ook echt gemaakt met als doel het toe te passen op verschillende voorwerpen. Er zijn verschillende glassoorten ontwikkeld die afhankelijk van hun toepassing nu ook nog voorkomen. Hier zijn we natuurlijk vooral geďnteresseerd in het glas en glaswerk uit de vorige eeuw zodat we het brocante kunnen noemen.


Brocante glaswerk in vele gedaanten

Het gaat te ver om alle brocante glaswerk op te noemen wat op deze pagina aangeboden kan worden. Natuurlijk kunt u denken aan brocante wijnglazen, glazen voorwerpen voor versiering en ook vele industriële glazen producten en objecten. Glas is en wordt zo breed toegepast dat het te ver gaat om hier een opsomming te maken.


Brocante of antiek glaswerk

De discussie tussen antiek en brocante ligt bij glas ook weer complex. Normaliter wordt de scheidslijn van 100 jaar aangehouden om het als antiek glaswerk te bestempelen maar zo strikt wordt dat niet altijd gehanteerd. Een belangrijk punt om hier te noemen is de evolutie van brocante naar antiek. Die brocante set wijnglazen uit 1950 wordt vanzelf antiek. Dat is sowieso iets om in de gaten te houden. Glas is zeer goed te bewaren en hoogwaardig glas verliest haar helderheid niet zodat het een goede belegging kan zijn om brocante glaswerk op te sporen. Wij proberen u met deze website hiermee te helpen.