Stoffen, jute, linnen en zakken - Brocante handel

Bent u op zoek naar authentieke stoffen voor gebruik in het maken van kleding of gewoon ter decoratie? Dan bent u op deze pagina van BrocanteHandel.nl op de juiste plaats! Vind hier een groot scala aan stoffen en jute voorzien van ouderwetse dessins.


Brocante stoffen

Ouderwetse stoffen kunnen de perfecte aanvulling vormen op uw interieur. De vervaagde kleuren en klassieke dessins toveren een meubelstuk of saai voorwerp om tot een prachtig geheel. In deze rubriek kunt u ook stoffen vinden met verschillende texturen. Van fijn linnen, zijde en kant met patronen tot grove stoffen zoals het bekende jute waar zakken van gemaakt worden. Dit is de plaats om rollen stof en lapjes te vinden die goedkoop een authentieke charme aan kunnen brengen in uw huis.


Hobbymateriaal en fournituren

Betaalbare stoffen in een uitgebreide collectie sitsen, bloemdessins en andere traditionele stoffen uit Holland voor de professionele kledingmaker of hobbyist. Vroeger werden beschilderde stoffen op katoen voor allerlei doeleinden gebruikt. Het werd onder andere in jassen en rokken van streekdrachten verwerkt om het een hele lokale en unieke uitstraling te geven. Op deze pagina is er ook ruimte om diverse klassieke fournituren aan te bieden die een ensemble helemaal af kunnen maken. Denk daarbij aan kleinere textielwaren zoals banden, linten, garen en ritsen.


Landelijke stijlen en folklore

Vind hier een collectie aan streekeigen ontwerpen en authentieke dessins. Onder folklore verstaat men wat een bepaalde bevolking gemaakt heeft van verhalen en poëzie tot toegepaste kunst. Deze volkscultuur komt vaak prachtig tot zijn recht in de materialen die ze maken. Met name de stoffen en textiel geven een inkijk in de cultuur. Zo kun je van Aziatische tot Europese stoffen hier vinden en een idee krijgen van wat voor kledij men droeg vroeger.