Antieke en brocante tassen - Brocante handel

Rugzakken, handtasjes en antieke buidels vindt u terug in deze rubriek. Maak een statement door uw outfit aan te vullen met de stijl van vroeger of gebruik ze ter decoratie. Wat u ook besluit; wij brengen u gemakkelijk in contact met aanbieders.


De ontwikkeling van tassen

De opkomst van de tas als een gebruikobject is redelijk recent, maar het idee is al vele eeuwen oud. Heel vroeger had men al allerlei spullen die ze met zich mee moesten dragen. De eerste tassen ontstonden uit de noodzaak om voornamelijk geld met de persoon mee te dragen in een zogeheten geldbuidel. In de Romeinse tijd had men zelfs glaswerk met een handvat of een touw om diverse bezittingen mee te dragen. Pas rond de middeleeuwen kwam het idee om schoudertassen te produceren en deze als een soort knoopzak om het lichaam te dragen. Dit werd door zowel mannen als vrouwen gedaan. Door de vele jaren die daarop volgen zie je verschillende ontwikkelingen in zowel grootte als stijl van tassen. Handtassen zoals we deze vandaag de dag kennen zijn pas begonnen met hun ontwikkeling rond het begin van de 20e eeuw.


Tassen als decoratief stuk

Antieke tassen zijn vaak van enorm stevige materialen gemaakt, maar door de vele jaren gebruik niet langer in staat te dienen als gebruiksvoorwerp. Daarnaast zijn tassen in hun nut en uitvoering enorm veel veranderd. Tegenwoordig is alles veel compacter en hoeft het minder te verduren. Een enorme leren dokterstas met metalen hengsels is niet ideaal om mee naar de stad te nemen. Om toch nog wat plezier te hebben van deze voorwerpen en ze als het ware nieuw leven in te blazen kunnen ze nog fungeren als een mooi object binnenshuis. Zo breng je een modegevoelig en gewaagd accent aan in je interieur.


De handtas om uw outfit af te maken

Niet alle antieke tassen en buidels zijn niet langer geschikt om te gebruiken. Het is ook zeker mogelijk om oudere tassen nieuw leven in te blazen door ze te laten repareren. Schrijf oude modeobjecten niet te vroeg af! Toon durf en vind een geslaagde combinatie van oud en nieuw. Met een antieke handtas kunt u een authentiek element toevoegen aan uw ensemble.