Lijsten, foto's en spiegels - Brocante handel

De perfectie omlijsting voor uw dierbare foto’s, schilderijen of voor uw spiegel worden hier aangeboden. In de onderstaande advertenties kunt u authentieke lijsten in alle maten vinden om in een handomdraai een mooi accent aan uw interieur te geven.


Brocante fotolijstjes

Brocante fotolijstjes worden vaak als nieuw aangeboden, maar dan wel in brocante uitvoering. Het gaat dan dus om nieuwe lijstjes die gemaakt worden in een “oude” uitvoering. Daar is niets mis mee natuurlijk, maar als u echt op zoek bent naar oude fotolijstjes dan moet u zich daar wel bewust van zijn. De echt oude brocante fotolijstjes worden meestal niet in grote hoeveelheden aangeboden, bovendien wordt dit meestal specifiek vermeldt.


Brocante spiegels, een keur aan uitvoeringen

Brocante spiegels zijn er in alle maten en soorten. Populair blijven de grote ovale spiegels in Barokstijl, maar daarbij geldt ook weer dat er een groot aanbod nieuwe spiegels is die deze Barokstijl hanteert als “look”. Echt Barok is overigens antiek en geen brocante al gebruikte men de Barokstijl ook in recenter tijden en dan wordt het weer brocante. Het blijft altijd een uitdaging om het onderscheid tussen brocante, antiek en nieuw gemaakte brocante te maken. Zeker bij spiegels is dat belangrijk. Wanneer we het hebben over de echt oude brocante spiegels dan zijn deze verkrijgbaar in alle denkbare maten en de lijsten zijn vaak gemaakt van materialen als smeedijzer, gietijzer, koper, hout en goudkleurig staal.


Op zoek naar een mooie brocante lijst?

Regelmatig worden hier brocante lijsten aangeboden met of zonder doek. Soms is de lijst meer waard dan het doek en gaat het u in eerste instantie ook om de lijst. Voor hobbyschilders die in de klassieke stijl schilderen is een echte brocante lijst natuurlijk de finishing touch van hun creatie, maar ook kunt u oude brocante lijsten gebruiken voor bestaande schilderijen of doeken.