Industrieel materiaal - Brocante handel

De robuuste vormen van ouderwets industrieel materiaal van zowel bekende als onbekende fabrikanten staan op deze pagina aangeboden. Via onze website kunt u gemakkelijk in contact komen met aanbieders.


Brocante voorwerpen Ė industrieel

Bent u op zoek naar industriŽle brocante spullen dan vindt u hier regelmatig nieuwe aanbiedingen. Het spectrum van deze pagina is breed, het thema industriŽle materialen kan dan ook betrekking hebben op een veelheid aan industriŽle voorwerpen. Bovendien beslaat het een grote variŽteit aan diverse industrieŽn. Vaak komen we hier brocante spullen tegen uit de maakindustrie en scheepsindustrie.


Grote rijkdom aan brocante industriŽle voorwerpen

Nederland was in de vorige eeuw nog een echt maakland waarbij grote en kleine industrieŽn zich specialiseerden in de vervaardiging van alle denkbare producten. Natuurlijk spreken Philips, DAF, Fokker en Verolme daarin boekdelen, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Diverse steden en regioís specialiseerden zich in bepaalde industrieŽn, denk maar aan de textielindustrie in Twente en de schoenindustrie rondom Waalwijk of de scheepsindustrie langs de Maas en Merwede. Uit die gouden eeuw van industrieland Nederland zijn nog vele brocante spullen beschikbaar. Vaak bieden ze een verrassend en nostalgisch beeld van het leven net na de Tweede Wereldoorlog, want toen ontstond de grote bloeiperiode van Nederland als maakland.


Oude industriŽle voorwerpen en hun waarde

Voor echte verzamelaars zijn specifieke industriŽle voorwerpen of zelfs machines veel geld waard. Sommige brocante industriŽle spullen zijn echt zeldzaam, ook al zijn ze nog niet antiek. Minstens zo belangrijk is dat ze ons een blik doen werpen op een tijd die achter ons ligt maar die o zo cruciaal was in de opbouw van ons land. De verwachting is dat de waarde van deze objecten in de komende jaren flink zal stijgen, zeker voor de verzamelaar.