Tafels, stoelen en meubeltjes - Brocante handel

Op deze pagina staan de advertenties gerelateerd aan brocante tafels, stoelen en andersoortige kleine meubels. Ga voor een nostalgische hint in uw interieur door in contact te komen met aanbieders op deze pagina.


Brocante tafels en tafeltjes

Authentiek, nostalgisch en vaak erg praktisch in gebruik, het aanbod in brocante tafels is divers maar deze 3 zaken komen toch vaak naar voren bij de vraag waarom men op zoek is naar oude tafels of tafeltjes. Natuurlijk kunnen we daar ook een decoratief element aan toevoegen, vooral bij de leuke tafeltjes die meer dienen als sfeermaker in woonkamer of keuken. Het aanbod in brocante tafels is zoals gezegd erg verschillend en dat geldt ook voor de prijzen die weer in relatie staan tot ouderdom en kwaliteit. Belangrijke zaken om op te letten: gebruikt materiaal, houtsoort, afwerking en de inpasbaarheid in uw interieur natuurlijk.


Brocante stoelen, oude stoelen met uitstraling

Wie had ooit gedacht dat de stoel van uw grootmoeder vele jaren later nog een gewild collectors item zou worden, uw grootmoeder waarschijnlijk niet. Oude stoelen met een zekere kwaliteit en vooral uitstraling zijn vandaag de dag erg in trek. Let wel op, niet alle aangeboden brocante stoelen zijn ook echt authentiek en gebruikt door iemands grootmoeder of -vader. Onder de term brocante vallen ook stoelen die nagemaakt worden van oude of zelfs antieke stoelen uit de 19e of 18e eeuw. Het is maar wat u zoekt natuurlijk, de keuze is ruim en ongelooflijk gevarieerd.


Brocante meubels en meubelstukken

De wereld van brocante meubels is zo breed dat we hier nog dagen over kunnen uitweiden. Hoewel brocante meer een verzamelbegrip is kunnen we hier toch ook wel bepaalde designstijlen in onderbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de landelijke of vintage stijlen die ook nu nog nieuw worden gebracht. Maar laten we wel wezen, een brocante meubel met wat lichte “gebruik-slijtage” heeft toch net dat beetje meer te bieden.