Aardewerk - Brocante handel

Op deze pagina vindt u authentieke serviezen en voorwerpen van aardewerk in alle vormen. Door in te schrijven op deze website kunt u gratis reageren en haalt u gemakkelijk de charme van oud aardewerk in huis.


Brocante servies

Bent u op zoek naar een compleet brocante servies of specifieke serviesdelen dan vindt u hier altijd de beste aanbiedingen. Vaak koopt u rechtstreeks van de verzamelaar en kunt u unieke brocante servies items op de kop tikken. Bent u zelf zo’n passievolle verzamelaar van brocante serviezen dan kunt u hier uw borden, bekers, kommen en complete serviezen te koop zetten, mits u er afstand van wilt doen natuurlijk!


Oude serviezen hebben waarde

Vroeger werd een oud servies nooit weggedaan, vaak betrof het een antiek of waardevol servies waar men lang voor had moeten sparen. Ook werden serviezen vaak cadeau gegeven bij huwelijken waardoor er al gauw emotionele waarde aan ging kleven. Bovendien was men zuinig op een mooi compleet servies. Vele gezinnen gebruiken een goedkoop en robuust servies voor het dagelijks gebruik. Voor speciale gelegenheden wordt dan het luxe of oude servies uit de kast gehaald. Dat gebeurde vroeger ook. Het voordeel is dat er nog veel oude serviezen zijn die in prima staat verkeren. Ondertussen is de waarde van die serviezen gestegen. Wellicht bezit u ook nog een oud servies wat misschien wel in de weg staat. Er is markt voor, anderen zijn er actief naar op zoek!


Brocante aardewerk en porselein

Het begrip aardewerk is nogal ruim, datzelfde geldt voor porselein (en dat geldt tevens voor het begrip brocante). In deze rubriek vindt u dan ook brocante aardewerk in de ruimste zin van het woord. Soms gaat het om serviezen of serviesdelen zoals grote en kleine borden en kop en schotels die oud of zelfs echt antiek zijn. Ook het fijne porselein wordt hier aangeboden vanuit diverse jaartijden. Vraag en aanbod komt hier bij elkaar en het aanbod wijzigt regelmatig, kom dus zeker eens terug voor nieuwe brocante aardewerk items.