Porselein - Brocante handel

Porselein als materiaal en in productvorm worden op deze pagina aangeboden. Porselein is een fragiel materiaal maar dat draagt ook bij aan de tedere schoonheid. Kom snel en kosteloos in contact met aanbieders en afnemers van porselein.


Brocante en antiek porselein

Daar zijn we weer met die grijze scheidslijn tussen brocante en antiek. Zeker bij porselein speelt dat een rol. Er is veel vraag naar antiek porselein maar vaak bedoelt men dan toch brocante porselein volgens de oude definitie van antiek (ouder dan 100 jaar). Wanneer het gaat om een mooi servies of serviesdeel in porselein is misschien een aankoop van nu nog brocante porselein wel de slimste investering. Dit meer recent vervaardigde porselein is vaak in een beter staat en niet zo prijzig. Bovendien, nooit vergeten: brocante wordt vanzelf antiek!


Brocante en antiek servies

Ook bij oude serviezen speelt dezelfde discussie als hierboven is aangehaald. Oude serviezen en serviesdelen als soepterrines, borden, sauskommen en borden zijn veel gezochte items voor de verzamelaars. Kijk natuurlijk vooral naar wat u mooi vindt, een brocante servies van enkele tientallen jaren oud kan u meer aanspreken dan een echt antiek servies.


De kracht van porselein

Waarom is porselein zo in trek? Dat komt vooral door de aard van het materiaal. Porselein is een bijzonder gemaakt keramiek wat zeer slijtvast is en kleuren volledig intact laat. Ideaal dus voor het gebruik van decoratieve items zoals serviezen. De grondstof voor porselein is klei, maar tijdens het vervaardigingsproces worden nog diverse materialen toegevoegd. Er is een grote verscheidenheid aan porselein, vooral bepaald door de herkomst van het porselein. Er is een levendige handel in antieke en brocante porselein, en dat is eigenlijk al vele jaren aan de gang.