Geweien, dieren, huiden en vallen - Brocante handel

Op zoek naar huiden of geweien als aanvulling op uw interieur? Zelfs hele opgezette dieren worden in deze rubriek aangeboden! Kom gemakkelijk in contact door aan te melden op onze website.


Brocante geweien

Een bijzonder plekje binnen deze website wordt ingenomen door het aanbod in brocante geweien, opgezette dieren en alles wat met de jacht te maken heeft. Vooral het brocante gewei is een gewild een veel gezocht voorwerp. Natuurlijk zijn geweien van herten in trek, maar soms worden ook geweien van andere dieren aangeboden. Het gaat hier dan om oude geweien, vaak van vele jaren terug.


Brocante opgezette dieren

Het opzetten van dieren wordt nog steeds gedaan. De hoogtijdagen van de taxidermie, de wetenschap die zich bezig houdt met het opzetten en preserveren van dieren, lag echter vooral in vroeger tijden. In de jaren’50 en ‘60 van vorige eeuw waren nog veel preparateurs actief die met allerlei technieken dode dieren prepareerden zodat ze in vele huiskamers ten toon konden worden gesteld. Op deze pagina vindt u regelmatig oude opgezette dieren van verschillende “pluimage”.


Brocante huiden en vallen

Gelooide huiden kunnen bijzonder lang meegaan. Wij bieden u hier de mogelijkheid om uw oude gelooide huiden en vachten te koop aan te bieden. Voor de verzamelaars onder ons vindt u hier regelmatig bijzondere partijen huiden te koop. Ook oude vallen zijn bij een beperkte groep gericht op de historie en ontwikkeling van de jacht zeer gewilde objecten.