Muziekinstrumenten - Brocante handel

Zoekt u naar antieke muziekinstrumenten of diverse bijbehorende brocante? Voor zowel spelers als verzamelaars kunt u hier beneden een overzicht vinden van het aanbod dat in deze rubriek beschikbaar is.


Voor verzamelaren van instrumenten

Voor liefhebbers van koperen blaaswerken en van gesneden houten slagwerk is er wat wils op deze pagina te vinden. Het authentieke vakmanschap van antieke instrumenten is niet te ontkennen. Ze hebben een geleefd en warm geluid en kunnen met wat liefde en onderhoud nieuw leven in geblazen worden. Ook snaarinstrumenten in zowel de getokkelde als gestreken varianten zijn online te vinden. Deze zijn vaak wat lastiger te restaureren door de afbraak van de snaren en het instellen van de diverse kleine onderdelen. De hals kan ook door verloop van tijd krommen en het kan zelfs zijn dat deze niet meer te redden zijn.


Muziek gerelateerde antiek en brocante

Er is niets zo mooi als het kamervullende geluid van muziek. Het kan de sfeer en gemoedstoestand van de luisteraar positief beļnvloeden. Het is daarom ook dat muziek een heel persoonlijk onderwerp is wat voor smaak je ook hebt. Mocht u naast het wel of niet spelen van muziek dol zijn op allerlei andere muziekgerelateerde parafernalia dan bent u hier ook op de juiste online marktplaats aangekomen. Er zijn prachtige muziekstandaarden, muziekdozen, bladmuziek, instrumentonderdelen, instrumentkoffers voor vervoer en andere toebehoren te vinden. Zo haalt u naast de klanken van muziek ook de sfeer van muziek in huis.


Instrumenten ter decoratie

Instrumenten zijn enorm veel verandert door de jaren. De grootste verandering is een van de meest recente door het maken van elektrische instrumenten. Deze kunnen de geluiden van weleer en meer simuleren en zodat de speler nog meer uit het medium van muziek kan halen. De instrumenten op zich zijn ook prachtige voorwerpen en meer strak ontworpen voor vervoer en het gebruiksgemak. De antieke charme van handgemaakte instrumenten valt echter niet te ontkennen. Vaak door vele jaren gespeeld te zijn en andere gebruikssporen hebben ze allemaal een uniek uiterlijk dat haast niet te repliceren valt. Helaas zullen sommigen zonder hevige restauratie nooit meer een ruimte kunnen vullen met hun geluid. Stel ze daarom fier tentoon in uw woonkamer of elders als een pronkstuk om uw liefde voor muziek en authentiek vakmanschap te laten zien.