Kastjes, krukjes en kapstokjes - Brocante handel

Voor het betere opberg-, zit- en hangwerk volgt hier een overzicht aan advertenties. Bent u op zoek naar klein-meubelen of berging met een oudere charme? Wanneer u zich aanmeldt op deze pagina kunt u gemakkelijk in contact komen met aanbieders en afnemers.


Brocante kasten, dressoirs en klein-meubelen

Op deze pagina vindt u het aanbod van brocante handelaren in kasten, dressoirs, kleine kastjes en vitrinekastjes. Met deze brocante meubel-items kunt u uw woning een gezellige landelijke uitstraling geven. Brocante kasten worden in diverse uitvoeringen aangeboden waarbij de dressoirs en linnenkasten het populairst zijn. Daarnaast is er een veelheid aan kleine kastjes op de markt zoals kleine dressoirkastjes, hoekkasten, kasten met glas of echte vitrinekastjes. Deze brocante kastjes worden ook vaak als landelijke kasten omschreven.


Brocante kapstokken en kapstokhaken

Er is een bijzonder levendige handel in brocante kapstokken en kapstokhaken. Ook hier wordt de term “landelijk” vaak gebruikt wat op zich vreemd is omdat de brocante kapstokken zoals die nu worden aangeboden voorkwamen in woningen in zowel stad als platteland. Brocante kapstokken zijn er in vele vormen en uitvoeringen. De houten kapstokken zijn soms heel puur en simpel vervaardigd of juist rijkelijk versierd met ornamenten en elementen als fotolijstjes. Hetzelfde kan gezegd worden van de brocante kapstokhaken die variëren van welhaast minimalistisch tot bombastisch, gul versierd en verguld in de meest bijzondere vormen.


Brocante krukjes

Een bijzondere plek is ingeruimd voor oude krukjes. Ze zijn er in een grote variëteit aan vormen, kleuren en afmetingen. Ronde kleine krukjes of melkkrukjes, grotere krukken voor ambachtslieden en langwerpige, rechthoekige krukjes die vooral gebruikt werden voor het aantrekken van schoenen en klompen. De brocante krukjes zijn welhaast altijd vervaardigd van hout en de meest voorkomende kleuren zijn wit, grijs en blank hout. De melkkrukjes zijn ideaal voor het gebruik in een kleuterhoek. Decoratief zijn ze altijd, daarnaast scheppen ze direct een sfeer van gezelligheid en vervlogen knusheid.